Det här är BingoPalatset

Bingospelandet har en lång tradition i Karlstad. Under åren har det funnits flera olika varianter av bingohallar och tillfälliga bingoarrangemang. Många idrottsklubbar konkurrerade också med varandra om spelarnas insatser. Med tiden insåg klubbarna att det kanske vore bättre att samarbeta istället för att konkurrera.

Därför bildades Bingoalliansen i Karlstad. Alliansen består av ca 40 idrottsföreningar i Karlstad Kommun som driver två bingohallar. BingoPalatset finns i centrala Karlstad på Drottninggatan 31 och på Bergviks Köpcenter.

Hela det ekonomiska överskottet från vår verksamhet fördelas mellan klubbarna i alliansen. Det är ungdomsverksamheten som ligger till grund för hur mycket pengar varje klubb får. Ju fler ungdomar som idrottar, desto mer pengar till föreningen.

Spelinspektionen är vår tillsynsmyndighet som ser till att allt går rätt till och att pengarna fördelas rättvist. Det är också Länsstyrelsen som ger tillstånd till föreningarna i alliansen och kontrollerar att de har en sådan ungdomsverksamhet som krävs.

Vi har också en styrelse som följer den dagliga verksamheten vid våra bingohallar. I styrelsen ingår representanter från alliansens föreningar.

Att spela bingo är ett lättsamt sätt att umgås och samtidigt få en stunds spänning. Varje spel tar några minuter och du väljer hur stor insats du vill göra till varje spel. Från 10 kronor upp till 50. Även vinsterna varierar, beroende på vilken typ av spel det är. Men enkelt uttryckt kan du vinna från 20 kronor ända upp till 40 000 kronor. Allt som behövs är en bingobricka, en tuschpenna och lite tur. I alla våra bingohallar finns personal som hjälper dig tillrätta om du känner dig osäker på hur du gör.

Välkommen att testa bingo om du inte gjort det förr.

Vi på BingoPalatset har stor respekt för dina personuppgifter och tar detta på största allvar. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.